Andras historier

andras historier

Här finner du ett urval berättelser från framförallt Youtube. För att läsa svenska historier som skickats in till sidan kan du gå hit Svenska historier.

Transmaskulina - Detrans kvinnor

Ett samtal om detransition

Tre unga detransitionerade och en återidentifierad berättar om sina erfarenheter och svarar på inskickade frågor: Var de 100% säkra innan de började med hormoner eller fanns det någon tvivel? Var det nödvändigt att börja på T för att sen inse att det inte fungerade för dom? Hur var den sociala transitionen? Hjälpte det, eller gjorde det dysforin värre?

”Zed”, detransitionerad

 

”Elle”, detransitionerad

”Daisy”, detransitionerad

Detransitionerad, Svensk, 4 år som FTM

Hon skriver sin historia om hur hon först identifierade som trans, och sen mer ingående vad som ledde henne till att detransitionera. Om att ändra perspektiv och förstå hur sexism och annorlundaskap kan påverka en. 

Detransitionerad, 7 år på T

Hon pratar om att inte känna igen sig i hur en kvinna förväntas vara, om att känna sig väldigt annorlunda. Men att erfarenheten är viktig ändå för henne, och att hon kan vara kvinna på sitt sätt.

Detransitionerad, blogg ”Reclaiming Trans Butch”

Lee har skrivit en lång text om skälen till detransition, med fokus på hälsorisker och alternativa sätt att hantera dysfori.

Kort dokumentär av en detransitionerad

Silas berättar sin historia, om psykisk ohälsa, om att bli sexuellt utnyttjad, om att växa upp som en tomboy och finna trygghet som trans. Men också om att arbeta med sig själv, och tänka igenom sitt beslut en extra gång. 

”Laura”, detransitionerad

Detransitionerad som 20-åring, kom ut som 16

Hon pratar om att alltid ha känt sig queer, om att vara lesbisk och butch och sen identifiera som trans. Om att hennes dysfori är mer en effekt av bl.a. ätstörning, disassociering och depression, snarare än något som alltid funnits där. Berättar också om hur det är att komma ut som detransitionerad.

Detransitionerad, 48 år gammal, levt 26 år som FtM

Hon berättar sin historia, om att inte ha någon tvivel de första 10 åren, och om att saker och ting blev annorlunda med tiden. Om hälsoproblem som hon inte förväntat och operationer som gick fel. Men också om att till slut bli kvitt dysfori och kunna acceptera kroppen och förstå var dysforin kom ifrån till att börja med.

Sinead Watson, FtM, detransitionerad

Fler historier

Nedan finner du sidor och bloggar som samlat fler berättelser av detransitionerade och återidentifierade.

Post Trans
Detrans Voices
Detrans-Identified

Transfeminina - Detrans män

Detransitionerad, 1,5 år som transkvinna

Om att inte veta vad transition skulle innebära mentalt, vilken press det skulle leda till och att fly från sig själv.

Kort dokumentär ”My Detransition: How it happened”

Martin har dokumenterat sin hela sin resa, han berättar i sin dokumentär hur han började identifiera som kvinna och varför han efter två år detransitionerade.