Ny podd om Kön!

Ny podd om Kön!

I våras släpptes en ny pod om Kön av Sveriges Kvinnolobby, du hittar podden här på Spotify  eller så kan du söka på ”Vad är Kön” i din pod-app. 

”Vad är kön? Är det snopp och snippa, kromosomer och hormoner, en upplevd identitet, eller en social konstruktion? Vad blir konsekvenserna av dessa olika synsätt, och varför har denna frågan splittrat människor och rörelser de senaste åren?
I denna poscast-serie låter vi feminister, genusvetare, filosofer, läkare, transpersoner och personer från HBTQ-rörelsen svara på frågan och förklara sina perspektiv på vad kön är.” 

Flera perspektiv som kommer fram, och väldigt intressant att lyssna – samtliga avsnitt! 

Avsnitt 1 ”Kön och könsidentitet är olika saker” med Aleksa Lundberg och mig som administrerar Detransinfo, Emelie Köhler 

Avsnitt 2 ”Det är inte alltid så lätt att skilja på kön och genus” med genusvetaren Lucas Gottzén

Avsnitt 3 ”Kön är kroppen – allt det andra är genus” med feminist, journalist och författare Kajsa Ekis Ekman 

Avsnitt 4 ”Alla måste få definiera sin egen könsidentitet” med RFSL ordförande Diedre Palacious 

Avsnitt 5 ”Medicinska perspektiv på kön” med Karon Schenck-Gustafsson, professor i kardiologi och Angela Sämfjord, som tidigare arbetade på könsidentitetsmottagningen i Västra Götalandsregionen. 

 

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.