Första studie på detransitionerade

Första studie på detransitionerade

Äntligen har en första studie publicerats på gruppen detransitionerade. Det har varit efterfrågat länge eftersom andra försök har tidigare nekats av universitet t.ex. Studien undersöker vilka behov detransitionerade har och vilket stöd de behöver, men också anledningar till varför en valt att detransitionera.
Den genomfördes som en online enkätundersökning med 237 deltagare (närmare 90% var detransitionerade kvinnor).

Några saker som studien kommer fram till
 
Medicinskt: runt 50 % har kryssat i att de behövde bättre information om hur man avbryter horomonbehandling på ett säkert sätt.
Psykologiskt: 96% har uppgett att de är i behov av psykologiskt stöd. Framförallt för att arbeta med andra mentala problem, hitta sätt att hantera könsdysfori och vägar runt medicinsk transition. Många (runt 50%) uppgav också att de behövde stöd för att arbeta med internaliserad homofobi, samt känslor kring ånger och svårigheterna – socialt och fysiskt – som kommer med detransition.
Socialt: 87% hade kryssat i att det var viktigt att ta del av andra detransitionerades berättelser, 76% kände ett starkt behov av att komma i kontakt med andra och lite mer än hälften uppgav att de behövde stöd i att hantera negativa reaktioner runt detransition.

I slutsatsen skrivs att deltagarna beskriver stora svårigheter i att få rätt hjälp av vården, både när det kommer till det medicinska och det mentala måendet. Samt att många upplever svårigheter att röra sig i HBTQI-miljöer. Många rapporterade att det var näst intill omöjligt att prata om alternativa behandlingar inom communityt och transvården.

Här kan du läsa hela studien ”Detransition-Related Needs and Support: A Cross-Sectional Online Survey”

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.