Hälsning till transrörelsen från grundare av Detransinfo.se

Hälsning till transrörelsen från grundare av Detransinfo.se

En presentation av mig, Emelie, som står bakom Detransinfo.se. Jag förklarar också varför hemsidan inte är transfobisk, efter att den har blivit anklagad för att vara det.

Samtalet på hela området trans, vad det är, hur det är kopplat till dysfori, vad som är okej att säga och inte skulle behöva förändras. Jag förklarar varför det är så viktigt att få lov att ifrågasätta och vända på dessa saker som en vill och behöver. I slutändan är det viktigaste att behandling/eller inte leder till ett bättre mående för varje enskild individ.

Jag oroas över att vi är en växande grupp, och att det görs alldeles för lite för att ta reda på hur stor vår grupp är och för att förstå våra skäl till detransitionering. 

Share this Post

4 Comments

 1. Tack. Jag vet inte riktigt var jag står i min egen könsidentitet rätt ofta, så det här öppnade upp för ett annat sätt att tänka.

 2. Hej Emelie!
  Jag tycker du är så grym och modig som vågar lyfta den här svåra och komplexa frågan trots motstånd och förenklade generaliseringar. Din och andras upplevelser av detransitionering är viktiga, era berättelser behövs.
  Kram!

 3. Efter att ha jobbat med tonåringar i 30 år vet jag hur svårt den tiden i livet kan vara. Oavsett vad ungdomarna kämpar med är det lätt att hitta fysiska lösningar. Tjejer i allmänhet känner sig många gånger inte perfekt feminina utan många kan beskriva sig som ”pojkflickor” något som borde ses som precis lika bra. Har haft elever som ”bytt” genom yttre attribut flera gånger, något som faktiskt är ganska normalt att prova sig fram vad gäller identiteten. Det mer vanliga sättet är förstås genom olika klädstil osv..
  En del mår extremt dåligt under dessa år vilket faktiskt är helt normalt. Vet inte hur många av mina vänner både kvinnor och män som beskrivit den tiden i livet som den svåraste. Det måste få vara okej att kvinnor inte behöver leka med Barbie utan föredra motorsport. Likväl som att killar måste kunna få dansa utan att ses som ”tjejiga.
  Lika lite som vi kan kapa av våra ben för att bli kortare och därefter få full funktion i fötterna lika lite kan vi ändra kön fullt ut eftersom det helt enkelt inte går.
  Tack för att du belyser och är modig nog att ta upp detta jag ser dagligen men aldrig kan säga eftersom jag då är transofob eller liknande. Ungdomar behöver jättemycket stöd ut i världen och med dagens influensers där man får fler och fler klipp på sociala medier efter intresse kan det vara näst intill omöjligt att stå emot trycket att förändra dig själv. Idag står unga människor i kö för skönhetsoperationer!!! Helt galet. Tänk om det är fel på samhället och alla ni som brottas inte alla er som brottas med dessa svåra frågor.. Hur kommer vi som människor att se tillbaka på denna tid rent historiskt?.
  Med största respekt
  Mvh Inga

 4. Tack för att du/ni bidrar till en mer nyanserad bild av det här ämnet!
  Respekt! 🙂 / Emil

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.