Hälsning till transrörelsen från grundare av Detransinfo.se

Hälsning till transrörelsen från grundare av Detransinfo.se

En presentation av mig, Emelie, som står bakom Detransinfo.se. Jag förklarar också varför hemsidan inte är transfobisk, efter att den har blivit anklagad för att vara det.

Samtalet på hela området trans, vad det är, hur det är kopplat till dysfori, vad som är okej att säga och inte skulle behöva förändras. Jag förklarar varför det är så viktigt att få lov att ifrågasätta och vända på dessa saker som en vill och behöver. I slutändan är det viktigaste att behandling/eller inte leder till ett bättre mående för varje enskild individ.

Jag oroas över att vi är en växande grupp, och att det görs alldeles för lite för att ta reda på hur stor vår grupp är och för att förstå våra skäl till detransitionering. 

Share this Post

2 Comments

  1. Tack. Jag vet inte riktigt var jag står i min egen könsidentitet rätt ofta, så det här öppnade upp för ett annat sätt att tänka.

  2. Hej Emelie!
    Jag tycker du är så grym och modig som vågar lyfta den här svåra och komplexa frågan trots motstånd och förenklade generaliseringar. Din och andras upplevelser av detransitionering är viktiga, era berättelser behövs.
    Kram!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.