Detrans konst och kultur

Att uttrycka sig genom konst och kreativitet kan för många vara befriande och en viktig del av att komma igenom svåra upplevelser. Det fina med konst är att andra kan ta del i det och få en bättre förståelse för vad den andra går igenom, medans andra kan relatera till den och känna en trygghet i att inte vara ensam. Här har vi samlat ett par verk från detransitionerade och återidentifierade. Följ gärna konstnärerna för att se mer. 

Detransstories

Detransstories är ett illustrations project på instagram som startades av Dagny från Pique Resilience Project. Dagny illustrerar själv dom flesta bilderna och historierna är insända av andra detransitionerade. 

Social media:

 

Instagram: @detransstories

Post trans

Liksom detransstories, så jobbar Post Trans med att illustrera insända historier. Post Trans är et nylig startat project och är ett samarbete mellan två detransitionerade från Europa. Post Trans önskar att lägga extra fokus på detransifierade och återidentifierade från Europa eftersom vi är mindre representerade jämfört med USA.

Social media:

 

Instagram: @Post_trans

 

Twitter: @Post_trans

Sidan blir uppdaterat med mer innehål vid senare tidspunkt.